Kaffebloggen

Vad har ni för kaffebryggare på jobbet?

Vad har ni för kaffebryggare på jobbet? Vilka smaker levererar den? Är det kanske dags att fräscha upp och byta ut en gammal trotjänare som inte längre riktigt lever upp till vad jobbfikan borde vara?

Här på Coffee Center har vi sedan 1988 sett till att företag fått fantastiskt gott kaffe till kontorsfikan. Vi har valt ut ett sortiment med maskiner som vi vet kan leverera riktigt gott kaffe. Vi ser hela tiden ett ökat intresse bland företag att hyra kaffemaskin till kontoret. En kaffeautomat förenklar vardagen så otroligt mycket.

Idag är intresset för färskbryggt kaffe riktigt stort. Många är vana vid kaffe gjort på färskmalda bönor och det är faktiskt inte så svårt att få till det till kontorskaffemaskinen. Wittenborg B2C 7100 PLUS är en modern kaffemaskin som maler bönorna direkt i automaten för att sedan brygga kaffet på traditionellt sätt.

Wittenborg B2C 7100 PLUS

 • Bean 2 Cup – maler och brygger bönorna
 • Rik smak från hela kaffebönor
 • Kan placeras på bänk eller underskåp

Många företag efterfrågar också möjligheten att i förväg brygga kaffe till större sällskap. En hel del kaffemaskiner har möjligheten att brygga en hel kanna på en gång, men en maskin som WMF CAFEMAT kan förbereda upp till 3 liter vanligt kaffe i den inbyggda termosen. Det här är den ultimata filterkaffemaskinen.

 WMF CAFEMAT

 • Förbered upp till 3 liter vanligt kaffe
 • Kan servera till ett stort antal personer på en gång
 • Perfekt för medelstor till stor verksamhet
 • Kan brygga både till inbyggd termos och direkt till kopp

Coffee Centers kontor hittar du i Uppsala, Stockholm, Gävle, Hedemora och Eskilstuna. Självklart gör vi gärna besök även på andra orter och vår geografiska spridning av kontor gör att vi kan besöka dig inom en snar framtid. Hör av dig om du vill veta mer om hur du lyfter kontorsfikan till nästa nivå. (LÄNK TILL KONTAKT HÄR)

Två koppar kaffe om dagen – för hälsans skull

Hur ser er jobbfika ut på kontoret? Kafferasten på jobbet har nu potential att bli ännu mer uppskattad. En studie har nämligen visat att två koppar kaffe om dagen minskar risken för levercancer med en tredjedel.

Experter från University of Southampton och University of Edinburgh har sammanställt data från 26 studier, men sammanlagt fler än 2,25 miljoner deltagare. Resultatet visade att de som dricker kaffe har en betydligt mindre risk att utveckla Hepatocellulär cancer (HCC) – en både vanlig och dödlig cancerform.

En kopp kaffe – 20 % lägre risk

Två koppar kaffe 35 % lägre risk

De såg också bevis för att även koffeinfritt kaffe, så kallad decaf, också hade viss verkan. Experterna hoppas nu kunna undersöka detta vidare för att utveckla en kaffebaserad strategi för att förebygga leversjukdomar. De säger samtidigt att mycket mer forskning behövs, men att kaffet återigen visat sig vara en potent naturmedicin. Kaffe har sedan tidigare visat sig ha positiv effekt i förebyggandet av andra sjukdomstillstånd.

Så nu kan du njuta av din jobbfika med ännu mer gott samvete! Coffee Center har ett brett utbud av kaffeautomater för de som vill hyra kaffemaskin. Hos oss får du personlig service och produkter av förstklassig kvalitet. Tveka inte att kontakta oss om du behöver ny kaffemaskin på jobbet. Lättillgänglig naturmedicin, direkt på kontoret. Vem tackar nej till det?

Källa: The Telegraph 20170525 12:01

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/24/two-cups-coffee-day-reduces-liver-cancer-risk-third-major-study/

Fika – ett svenskt sätt att mötas

Fika som fenomen är ganska unikt för Sverige. Vi gillar att fika så till den grad att vi införlivat det som en del av arbetsdagen. Många kan inte tänka sig hur arbetet skulle se ut om inte kontorsfikan fanns. På Coffee Center har kontorskaffet och den där magiska fikan varit både vårt jobb och vår passion sedan 1988. Vi vet varför fikapausen är så viktig.

Med en kafferast får du en paus från arbetet där du kan koppla bort tankarna från jobbet för en stund. Några minuters välbehövlig vila som ger distans och låter dig hitta nya tankebanor så du kan se på ditt arbete med nya ögon. Du träffar kollegor och kan byta tankar och idéer. Fikapausen låter dig både hitta nya infallsvinklar och skapar ett starkare team.

Fikan låter individer mötas

Idag jobbar vi ofta individuellt. Många jobbar faktiskt så pass enskilt att de inte träffar sina kollegor särskilt ofta. Då blir fikapausen en stund som ger viktig social kontakt. Vi samlar energi och blir gladare. För många är det också en härlig stund att se fram emot. Fredagsfikan på kontoret kan vara något riktigt speciellt.

Genom att mötas över en kopp kaffe eller te så lär kollegor att känna varandra och det skapar en fin samhörighet. På samma sätt lär vi också känna mötespartners bättre när vi avslappnat talas vid under mötesfikan. Kaffet är ett otroligt effektivt socialt smörjmedel.

Skaffa bästa förutsättningarna för fikapausen

Den där fikapausen på kontoret är viktig – den vill vi inte slösa bort med dåligt kaffe. Med kaffeautomater från Coffee Center är det lätt att skapa bra möten. Du får en riktigt god kopp kaffe på nolltid och istället för att bekymra dig om att krångla med kaffebryggaren kan du fokusera på själva mötet med medarbetare, kund, levrantör och kollegor. Bland vårt sortiment finns kaffemaskiner för alla kontor, från stora till små. Kika gärna på vårt sortiment eller hör av dig om du vill ha tips och råd för vilken maskin som skulle passa bäst på ditt kontor.

Vattnet – kaffet förbisedda ingrediens

Har du tänkt på vilket vatten du använder till att brygga ditt kaffe? En kopp kaffe består faktiskt nästan helt utav vatten. Om vattnet du använder inte är bra – spelar det då någon roll hur dyra och goda kaffebönor du köper?

På Coffee Center vet vi vikten av bra vatten för att få till en god kopp kaffe. Det finns många olika saker som påverkar vattenkvalitén. Vattnet där du tar det ur kranen har sina egna egenskaper, men hygienen spelar också stor roll. Eftersom de flesta aldrig ser insidan på kaffeautomaten, så glömmer de ofta också bort hur viktigt det är att rengöra den.

Vi jobbar dels med att se till att vattenkvalitén är bästa möjliga, men vi använder också ett speciellt system för rengöring av Coffee Centers kaffe automater. Våra tekniker kan snabbt plocka ut och ersätta delar i kaffemaskinen. Vissa delar diskas med ultraljud medan andra ersätts helt vid behov. Snabbhet och effektivitet är våra ledord för vi vet att våra kunder inte vill störas mer än nödvändigt.

Med bra vatten, god hygien och riktigt bra kafferåvaror får du den absolut godaste koppen kaffe. Om du vill veta mer om hur det går till kan du kika på vår film!

Coffee Center finns i Uppsala, Gävle, Eskilstuna, Stockholm och Hedemora för att alltid snabbt kunna vara på plats hos våra kunder för att serva kaffeautomaterna. Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig få till riktigt gott kontorskaffe.

Fryst kaffe – läskande för sommaren

Har du testat att frysa kaffe som iskuber? Om inte så har du missat världens grej. Kaffe-iskuber kan användas till mycket – inte minst som tillbehör till iskaffe/iced coffee, för att göra milkshake med kaffesmak eller till härlig frappuccino. Iced coffee är en bubblare på dryckeslistan i Sverige, men har länge varit populärt utomlands.

Kaffekuberna gör att du får rätt styrka i din kaffedryck. Med vanliga iskuber blir drycken snabbt lite blaskig när iskuberna smälter. Kaffeiskuber är lika enkla att göra som vanliga iskuber, men det är enklast att använda silikonformar. Då är det enklare att få ur kaffekuberna ur formen.

Gör såhär:

 1. Brygg kaffe. Om du vill ha riktigt god smak kan då göra en så kallad cold brew. Då blir kaffet inte lika syrligt och du får en rund och god kaffesmak. Alternativt använd kaffet som du glömde i kaffeautomaten och som hann bli kallt.
 2. Kyl kaffet (om det behövs) och häll det i iskubsformen.
 3. Det tar ungefär 4 timmar för dem att bli färdiga, så se till att göra förberedelserna i tid!
 4. Använd efter behov för att kyla kaffedrinkar.

Om du har isglassformar kan du med fördel söta kaffet och frysa in det till goda och uppiggande kaffeglassar!

Återanvänd muggen för miljöns skull

På Coffee Center bryr vi oss om miljön! Kampen för miljön handlar inte bara om hur vi odlar kaffet. Den senaste tiden har det mer och mer uppmärksammats hur biprodukterna av kaffedrickandet också påverkar miljön.

Forskare vid Universitetet i Cardiff har undersökt olika sätt att tackla miljöpåverkan av engångsmuggar för kaffe. Professor Wouter Poortinga som skrivit rapporten säger att 2,5 miljarder engångsmuggar används varje år. Det här blir en otrolig börda för miljön eftersom de flesta av muggarna inte återvinns alls.

Försöken har bland annat innefattat att använda miljöinformation på caféer tillsammans med en kostnad för själva engångskaffemuggen. Genom att muggen får en kostnad ser vi den på ett nytt sätt – den får ett helt annat värde. Det är intressant att Professor Poortinga noterade att en kostnad för engångsmuggen gjorde att återanvändningsbara muggar genast blev mycket mer intressanta. Försök gjordes också med att bara sänka priset på återanvändsningsbara muggar, men det påverkade inte intresset nämnvärt bland konsumenterna.

När den extra kostnaden för engångsmuggar kombinerades med miljöbudskap inne på caféet gjorde det att användandet av återanvändningsbara kaffemuggar i det utvalda caféet ökade från 5,1% till 17,4%.

I London har över 100 återförsäljare och 30 organisationer ställt upp på att erbjuda återvinningsstationer för engångsmuggar. Kraftsamlingen går under namnet The Square Mile Challenge. Muggarna som samlas in ska återvinnas för att skapa ett plastmaterial eller återvunnet fibermaterial som sedan kan användas till att producera andra typer av produkter. Projektet är det första längre, konsekventa försöket att samla in och återvinna engångsmuggar – ett stort steg framåt för miljötänket i en storstad som London.

När du väljer att ta morgonkaffet på jobbet istället för i en engångsmugg på väg dit gör du en insats för miljön. Med en kaffeautomat får du kaffet serverat snabbt och smidigt. Vi tillhandahåller också bra kaffeprodukter med miljöcertifiering som gör kaffedrickandet både godare och grönare.

 

Källor:
Coffee cup fee could cut use by 300 million, study suggests, BBC News 20170330
Coffee cup recycling scheme launched in City of London, BBC News 20170403

 

Smaksätt ditt kaffe – DIY edition

Visst är det supergott med en enkel kopp kaffe, men ibland vill vi ha något extra. Ibland är det roligt bara att testa nya saker. Kanske hittar du en ny favorit här bland våra tips på smaksättare till kaffet! Flera av dessa kan du testa både hemma och på kontoret. Kontorskaffe behöver inte vara tråkigt.

 

 1. Sötat kaffe – utan socker och helt naturligt. Många vill undvika både socker och kemiska alternativ. Istället kan du ha lite kanel i ditt kaffe. Det ger en lätt sötma, men är ändå helt naturligt.
 2. Lyxig chokladsmak – snabbt och lätt. Istället för att ta en chokladbit till kaffet kan du lägga den i botten på kaffemuggen innan du slår på hett kaffe. Låt chokladbiten smälta under omrörning och avnjut sedan ditt alldeles egna chokladkaffe.
 3. Proteinpulver – extra smak och energi. Istället för kaffegrädde eller skummad mjölk kan du klämma in lite extra energi i morgonkaffet med proteindryckspulver. Choklad- eller vaniljsmak är klassiska och goda val. Du får en fylligare dryck, men kom ihåg att blanda väl!
 4. Kaffe – energiförhöjande tillsats. Du kan gärna vända på det och tillsätta ett par kaffeshots i din favoritproteindryck. Det ger en extra energikick till mellanmålet!
 5. Sugen på sött? – Lösningen är enkel. Tillsätt sockret redan i filtret i kaffebryggaren så smälter sockret under bryggningen och du får en välbalanserad sötma i kaffekoppen. Testa även med vaniljsocker för en lätt vaniljkaffesmak.
 6. Gör egen smaksatt syrup – ett billigt sätt att lyfta smakerna! Att göra egen syrup är snabbt och enkelt gjort. Du kan göra syrup med klassiska smaker som choklad eller vanilj, eller testa något annorlunda som ingefära, kanel och kryddnejlika för en klassisk pepparkakssmak.

Kaffehacks för varma dagar

Sommaren närmar sig med stormsteg. När det är varmt ute är det lätt att bli sugen på något svalkande. I Sverige är vi nog mest vana vid varmt kaffe, men cold brews har börjat leta sig in på marknaden. Här har vi lite tips på hur du svalkar dig med kaffe!

 1. Svalkande dryck för heta dagar – Frys in kaffe i iskubsformar. Lägg de frysta kaffebitarna i ett glas mjölk för att hålla drycken kall och ge den en lätt läskande ton av kaffe. Såklart funkar det med vegetariska mjölkalternativ också!
 2. Kanel och mjölk – söta och kyl kaffet. Frys in vegetariskt mjölkalternativ så som mandelmjölk med lite kanel strösslat över i formar för iskuber. De ger sedan sötma och svalka åt kaffet utan att spä ut det för mycket.
 3. Ännu en svalkande dryck – gör din egen cold brew! Kallbryggt kaffe har en speciell smak. Det är inte alls lika syrligt som varmbryggt kaffe. Låt malda bönor dra i vatten över natten (ungefär 12 timmar). Filtrera sedan kaffet och servera det efter smak; En del vill bara ha lite is till, medan andra lyxar till det med mjölk, grädde och sötningsmedel. Använd gärna frusna kaffe-iskuber för att din cold brew inte ska bli för blaskig.
 4. Hemmagjord frappuccino – sval och läskande. Fyll halva iskubsformen med kaffe och frys in, fyll på formen med mjölk och frys igen så att du får iskuber som är hälften kaffe och hälften mjölk. Kör sedan kuberna i mixer tillsammans med lite extra mjölk och du får en superhärlig iskaffedryck. För extra lyx kan du tillsätta skummad mjölk och toppa med kolasås. Mums!
 5. Dadlar – naturlig sötma i kylda kaffedrycker. Dadlar går som bekant att använda till alla möjliga godsaker. Mixa dadlar i ditt iskaffe för en naturlig, fruktig sötma som ger kaffet en härlig sommarkänsla.

Mer än bara kaffe till fikat

Fika på jobbet kan vara mer än bara kaffe. Många väljer såklart kaffe till fikans stund av njutning, men det finns fler alternativ. Oavsett om du siktar på en avkopplande kafferast på kontoret för att samla dina tankar eller om du vill ha något uppiggande under ett möte så kan en kaffeautomat erbjuda mer än bara en vanlig kopp kaffe. Kaffemaskinen gör mer än bara det vanliga svarta kaffe som vanliga kaffebryggare bereder.

Med en kaffeautomat från Coffee Center får du valmöjligheter till kontorsfikan. En ruggig och kylig dag kan en kopp varm choklad från automaten kännas extra värmande. För den som föredrar en kopp te kan du få varmvatten i perfekt temperatur på nolltid. Lyxa till det med en populär kaffevariant som en cappuccino eller latte. Många kaffemaskiner ger också valmöjligheter som ger exakt den smak du vill ha:

 • Styrka
 • Koppstorlek
 • Smaksättning
 • Socker
 • Mjölk

På Coffee Center har vi dock inte bara kaffeautomater och kaffebryggare. Vi har också lösningar för härligt friskt och kylt vatten. Vattenautomater växer snabbt i popularitet på kontor runt om i Sverige. Dessa automater kan leverera både stilla och kolsyrat vatten. Det har aldrig varit så enkelt att snabbt släcka törsten och krånglet med flaskor med kolsyrat vatten är ett minne blott. Extra fiffigt är det såklart med en lösning som gör att du i ett allt-i-ett-paket får både kaffe och vattenautomat.

Vi hjälper dig gärna att hitta exakt rätt lösning för ditt kontor. Du hittar oss i Stockholm, Uppsala, Gävle, Hedemora och Eskilstuna. Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för att lyfta din kontorsfika till nya höjder.

Kontakta oss idag!
Kontorskaffet – ditt nya favoritkaffe

Vilket är ert favoritkaffe på kontoret? Gillar alla samma eller skiljer sig smaken åt? Har ni funderat på varför just det kaffet är favoriten? Kaffe har faktiskt en mycket mer komplex smakbild än de flesta tror. På Coffee Center jobbar vi varje dag med att lyfta och framhäva smakbilder för att ge Sveriges kontor en härlig kaffeupplevelse.

Tusentals smaker i en enkel dryck

De flesta har säkert hört talas om de olika smakerna som kan framträda i vin. Det nämns ofta namn på olika bär, frukter eller blommor som ska beskriva de olika topp- och basnoterna. Faktiskt finns precis samma sak inom kaffevärlden, men kaffet har långt många fler smakvariationer än vin. Faktiskt finns det uppemot 1500 olika smaknyanser i kaffe. Med den vetskapen är det svårt att tänka på kontorskaffe som ’bara en vanlig kopp kaffe’ längre.

Vad ger den goda smaken?

För att kaffebönan ska få sin specifika smak är det många saker som spelar in. Man pratar till exempel om kaffets terroir, en smakbild som har att göra med var kaffet har odlats. Även om det kan variera mellan olika odlingar i samma område så är skillnaden ändå störst mellan olika regioner. Några av de saker som spelar in för smakbilden är:

 • Höjd över havet
 • Jordmån
 • Bevattning
 • Klimat
 • Odlingsmetod

Men det slutar inte där. Hur bönan behandlas efter att den skördats kan förhöja och förändra smaker. Av den anledningen kommer mycket av kaffet vi förmedlar från egna rostningar. Vi lyssnar till våra kunder, vad de gillar och skapar rostningar därefter. Naturligtvis har vi också kaffe från populära leverantörer – vi vet att en del redan har hittat sitt favoritkaffe och vill köpa det.

Vår resa från odling till färdig kopp kaffe

Vi följer faktiskt med kaffet på hela resan från plantaget. För att skapa riktigt bra kontorskaffe vill vi vara med från odling, till skörd, rostning och bryggning. Genom att vara en del av varje steg kan vi använda vår expertis för att framhäva smakerna och göra varje kopp kaffe riktigt speciell.

Coffee Center finns fysiskt på flera orter. Just nu har vi kontor i Uppsala, Stockholm, Gävle, Hedemora och Eskilstuna. Det gör att vi snabbt kan vara på plats hos våra kunder. Kontakta oss gärna för att få veta mer om hur fikastunden på just ert kontor kan bli ännu bättre!

Kontakta oss!