Kaffebloggen

Fika for good business & meetings

Med kontorsfika 2.0 jobbar vi efter ett nytt koncept – Fika For Good. Coffee Center har lång erfarenhet av kaffets goda påverkan på olika delar av arbetslivet. Vi har servat företag med kaffe i nästan 30 år och är ändå fortfarande förbluffade av den fantastiska kaffe-effekten.

Fika for Good Business

Kaffe på kontoret är en självklarhet för de flesta. Kafferasten är en mötesplats där kollegor kan utbyta idéer och få nya infallsvinklar till sina projekt eller bara ta en paus från jobbtänket och möta varandra som vänner. Mötet vid kaffebryggaren eller kaffeautomaten knyter samman och skapar närhet och lojalitet mellan arbetskamrater.

Fika for Good Meetings

Men det handlar inte bara om möten mellan kollegor. Mötet mellan människor sker också i kundkontakter och företagskontakter. Kaffet är ett elixir som gör att möten och kontakter flyter bättre. Med en bra kaffeautomat kan du snabbt brygga flera koppar, eller före mötet brygga kaffe i kanna att ställa fram på bordet.

Kaffeautomater för alla kontor

Oavsett hur stor din arbetsplats är så finns den perfekta kaffemaskinen för dig hos Coffee Center. Vi hjälper dig hitta rätt maskin som gör att dina möten och affärer flyter på bra. Kontakta oss för personlig rådgivning. Vi kommer gärna ut på besök och visar precis hur gott kontorskaffe kan vara.

KAFFEFAMILJEN VÄXER NÄR COFFEE CENTER  FÖRVÄRVAR FIKASUPPORT.

KAFFEFAMILJEN VÄXER NÄR COFFEE CENTER  FÖRVÄRVAR FIKASUPPORT.
Familjeföretaget Coffee Center i Uppsala har sedan många år haft en god professionell relation till Fika I Eskilstuna AB, i folkmun känt som FikaSupport. Sedan ägaren och grundaren Bo Ellingsen, gick bort för tre år sedan har bolaget har drivits av personalen. Enligt ägarens önskan om förvaltning av hans arv, kunskap och passion för kaffe och kunder fick Coffee Center det exklusiva erbjudandet att förvärva och vidareutveckla verksamheten. Så när Fikasupportfamiljen blev mindre fick de istället en större familj. Bengt ”Becke” Andersson grundade Coffee Center 1988. Hemmahamnen är Uppsala och därifrån har man god servicetäckning för Mälardalen norr om Stockholm tack vare kontor i södra Dalarna och Gävle. Hösten 2014 öppnades ett kontor i Kista för att uppfylla den interna policyn om ”7-milaregeln”.

”FIKA FOR GOOD. COMPANY & RELATIONS”
Den goda relation som ”Becke” och Bo Ellingsen inledde 2002 har inneburit att Coffee Center levererat maskiner och kaffe till FikaSupport, samt bidragit med kunskap, säljstöd och utbildning. Den gemensamma synen på kvalitet och kundnära service gjorde att banden företagen emellan växte sig starka.
Coffee Center är inne i en generationsväxling där ”Becke” gradvis kommer att fasa ut sig själv som VD och ta en roll som Senior advisor. Med ett moderniserat varumärke arbetar man med parollen ”Fika for good” som signalerar och stärker företagets verksamhet och mission. Samt kaffets mervärde som bränsle för företag och organisationer. När Coffee Center erbjöds att förvärva FikaSupports så passade det väl in i tillväxtsatsningen, inte minst tack vare likartad kultur och samsyn kring allt det goda som ”fika” står för.

ÖDMJUKHET OCH STRATEGI
Givetvis är det med stor ödmjukhet som Coffee Center nu tar över Bo Ellingsens livsverk för att utveckla utbud, resurser, produkter, tjänster mm. En avgörande faktor var att personalen på FikaSupport, ställde sig positiva till förvärvet. Det är även en strategiskt mycket passande affär eftersom det stärker Coffee Center position i Mälardalen söder om Stockholm. Med Eskilstuna som regionkontor når man med sin kaffekultur till Strängnäs, Västerås, Arboga, Nyköping, Oxelösund, Flen och Katrineholm. Det gör att man naturligt tillämpar service- och transportrelaterade löften vad gäller tid och miljö. En viktig del i Coffee Centers goda erbjudande.

Så detta är i första hand en historia om goda saker. Inte bara pengar. Det handlar om en sista önskan, förvaltande av ett arv, människor som trivs tillsammans och en passion som fortsätta utvecklas. Fika for good – beginnings, skulle man kunna säga. Där Coffee Center blir en ännu starkare leverantör av kaffelösningar i hela Mälardalen.

För mer information kontakta David Svanfeldt 070-9439133, david.svanfeldt@coffeecenter.se

FIKA FOR GOOD – EVANGELIUM

Hör upp. För alla er som funderar på att ansluta er till vår kontorskafferesa i FIKA FOR GOOD. Läs vidare……..

COFFEE CENTER – EVANGELIUM

FIKA FOR GOOD
Livet handlar om ta ställning.
Att välja det goda. Att välja bort det dåliga.
Att stå upp för det vi tror på. Och stå kvar. Att göra skillnad.
Fundera över begreppet: FIKA FOR GOOD.
FIKA – är vad vi gör.
FOR GOOD – är varför.
Tillsammans uttrycker de vårt ställningstagande.
En uppmaning att välja för sista gången – FOR GOOD.
För den goda smaken. Och den goda saken.
Det är ett naturligt helhetstänk. Från jordmån och böna.
Till rostning, leverans, service och bryggning.
För vi bryr oss om.
Om odling, om bättre råvaror.
Om rostning. Om smak.
Om modern teknik. Service och underhåll.
Vi bryr oss om vattenkvalitet och hygien.
Om hållbarhet, ekonomi och upplevelse. Din upplevelse.
Vi vill egentligen inte att man ska dricka mer kaffe.
Det får gärna vara mindre. Men det ska alltid vara bättre.
För att dricka dåligt kaffe är slöseri.
Med liv. Pengar, glädje och resurser.
Det är enkelt.
Det är som livet i stort – det är bättre när det är bra.
Vad du gör med ditt liv är upp till dig.
Men se till att ställa krav på ditt kaffe.
Det gör vi. Med besatthet och vetenskaplig precision.
För vi har tagit ställning.
För FIKA.
FOR GOOD.

Kaffe på språng

Mångas jobb kräver att de ofta är på språng och många är det med en kopp kaffe i handen. Vi på Coffee Center är själva ofta ute och besöker kunder. Tack vare tekniska framsteg som mobiltelefoner och laptops är det lätt att ta med sig jobbet ut från kontoret. Men hur ser det ut i världen egentligen? Hur många utnyttjar den här möjligheten att dricka sitt kaffe i farten? NPD har gjort en undersökning som baseras på andelen människor som köper kaffe ’to go’ på olika platser i världen.

Antal kaffeköp som är take-away-beställningar:

 1. Japan – 48 %
 2. USA – 45 %
 3. Canada – 43 %
 4. Australien – 23 %
 5. Tyskland – 17 %
 6. Frankrike – 17 %
 7. Ryssland – 17 %
 8. Storbritannien – 17 %
 9. Brasilien – 13 %
 10. Kina – 10 %
 11. Italien – 3 %
 12. Spanien – 3 %

Hur ofta dricker du ditt kaffe på språng? Dricker du i farten som amerikanerna ofta gör, eller njuter du på plats som en italienare?

Sverige är ett land av kaffedrickare. Vi älskar kaffe och för många är fika på kontoret en viktig del av dagen. Många tänker däremot inte på att de kan tanka sin termosmugg med kaffe i jobbets kaffeautomat innan de med laptop under armen skyndar mot mötet.

Coffee Center har försklassiga kaffeautomater och riktigt fina råvaror som tillsammans producerar ett fantastiskt gott kaffe. Genom att använda varmvattenfunktionen i kaffeautomaten kan du lika snabbt få en kopp te istället för en kopp kaffe. Oavsett om du planerar att stanna kvar på kontoret för att njuta av din kopp kaffe eller om du tänker ge dig ut på resa så är kaffeautomaten från Coffee Center din bästa vän.

Källa: https://www.npdgroup.co.uk/wps/portal/npd/uk/news/latest-reports/coffee-to-go-goes-global/

Kaffe och vatten – den perfekta balansen

Hör och häpna! National Coffee Association i USA säger sig ha hittat den perfekta balansen mellan mängden kaffe och mängden vatten för att brygga det perfekta kaffet. 1 eller 2 matskedar kaffe per 177 ml vatten ska vara den magiska formeln. Hur många matskedar du väljer beror på hur starkt du vill att kaffet ska vara. Precis nymalet kaffe är såklart alltid godast.

Organisationen rekommenderar också att du kokar upp vattnet och sedan låter det stå i ungefär en minut innan du häller det över ditt malda kaffe. Den idealiska temperaturen för bryggning säger de ska vara mellan 85 – 96 grader Celsius.

Det låter kanske lite krångligt det här. Mycket att hålla reda på. Som tur är kan Coffee Center fixa allt det här åt dig. Vi har fantastiska kaffeautomater och minst lika fantastiska anställda som kan programmera kaffemaskinen till kontoret så du får riktigt gott kaffe till fikarasten.

Vi har kontor i Uppsala, Stockholm, Hedemora, Gävle och Eskilstuna. Härifrån når vi ut till alla våra kunder för att genom personliga besök installera och se till att allting fungerar som det ska. Kontakta oss gärna om du är redo för riktigt bra kontorsfika!

 

Källa: http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-4749092/The-EXACT-ratio-coffee-water-PERFECT-cup.html

Här på Coffee Center har vi varit på en kafferesa sedan 1988.

Vi har sett kaffet utvecklas från en vanlig kopp svart kaffe till en myriad av varianter och smaker. Det har varit helt fantastiskt att få vara med på den resan och kunna hjälpa våra kunder hitta sina kaffefavoriter.

Vi har ungefär 35 anställda som alla brinner för kaffe och vi är stolta över att kunna leverera både personlig och kompetent service. Kaffets glädje sprider vi till arbetsplatser, väntrum, möten och fikaraster.

Tack vare vår långa erfarenhet har vi skaffat oss en bred kunskapsbas. Med kunskap och erfarenhet i ryggsäcken har vi skapat ett sortiment med kaffeautomater, varuautomater och vattenautomater där det finns något som passar alla storlekar på kontor och arbetsplatser.

Även med rätt maskin så är råvaran otroligt viktig. Genom samarbete med ett rosteri har vi möjligheten att följa kaffebönan hela vägen från odling till kopp. För att alla på kontoret ska få sitt favoritkaffe erbjuder vi ett stort antal olika kaffesorter och rostningar. I vårt sortiment hittar du ekologiskt kaffe, KRAV-märkt kaffe och rättvisemärkt kaffe. På Coffee Center jobbar vi nämligen för mervärdet med kaffet i hela produktionskedjan för bättre villkor från odlaren till förädlaren, för deras familjer, samhällen och allas vår miljö.

Coffee Centers kontor hittar du i;

 • Uppsala
 • Stockholm
 • Gävle
 • Eskilstuna
 • Hedemora

Vi kontaktar dig gärna för att berätta mer om hur vi kan förbättra kontorsfikan för just ditt företag.
Skicka dina kontaktuppgifter i formuläret till höger så hör vi av oss!

Cold brew – trendig dryck som slår nya rekord

I Sverige är cold brew kaffe fortfarande ganska nytt. Utomlands har det funnits en tid och nu verkar drycken ha fått en oanad genomslagskraft. Kaffet bryggs långsamt i rumstemperatur med hjälp av kallt vatten. Det tar tid, men kaffet får en unik smak. Eftersom det både bryggs och serveras kallt så har det blivit en riktig sommarhit – en svalkande och uppiggande dryck med vuxen smak.

I USA har nya varianter av sommardrycken blivit enormt populära. Starbucks har börjat tillsätta kväve till sitt kaffe och serverar kaffet ur kranar på disken. Kväve har länge använts för att ge olika drycker längre hållbarhet och för att bevara den färska smaken. Det används till exempel i fruktjuicer. Tillsatt i kaffe ger det dock en sammetslen textur på drycken och bildar ett skum på ytan som gör att det nästan ser ut som riktigt mörkt öl.

Där kaffedrickartrenden annars brukar vända nedåt på sommarhalvåret har den nu på många platser istället fortsatt stiga. Det här läskande och kalorisnåla alternativet till den varma koppen kaffe tycks falla många i smaken.

Restauranger och företag har börjat köpa in cold brew i tankar, liknande de som öl levereras i. Skulle det kunna vara något för den svenska marknaden? Skulle ni vilja ha en kaffekran på kontoret för mumsigt cold brew kaffe?

Källa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-19/hot-sales-of-cold-brew-might-just-be-what-coffee-market-needs

Kan man tävla i kaffe?

Såklart kan man det! Det finns faktiskt många olika klasser att tävla inom, från rostning till bryggning och allt däremellan. Genom oss på Coffee Center kan du komma i kontakt med en svensk medaljör i kaffebryggning; Åke Ternström Nolemo.

Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet vi har tillsammans. Åke är ett riktigt proffs som drivit café som bland annat vunnit utmärkelsen Sveriges Bästa Café i välkända White Guide. Han, precis som vi andra här på Coffee Center, vet att det är skillnad på kaffe och kaffe.

Om du vill veta mer om vad skillnaden på kaffe och kaffe är så kan du genom oss boka in kaffeprovning på ditt företag. Åke Ternström Nolemo kommer lyfta den kontorsfikan till nya höjder och visa hur fantastiskt kaffe på jobbet faktiskt kan vara.

Kaffe – en ny energikälla

I Sverige är vi rätt bra på att källsortera och avfallet används på innovativa sätt. Bara i Stockholm körs ungefär 15 000 bilar och 300 bussar på biogas. Att kunna återvinna för att skapa nytt är viktigt för miljöns skull. Inspirerad av Sveriges exempel har entreprenören Arthur Kay börjat titta på kaffe som grön energikälla. Eller snarare det avfall som vårt myckna kaffedrickande producerar.

I London har människor börjat bära masker eftersom luften blivit så pass dålig utav föroreningar. Det för tankarna till industrialismens glansdagar när smogen även då hängde tung över Europas stora städer. Kay har ett företag som heter Biobean och hans plan är att samla avfall från de stora kaffekedjorna och producera ett bränsle som kan driva Londons ikoniska röda dubbeldäckare. Nu verkar han faktiskt vara nära målet och har utlovat en prototyp inom en snar framtid.

Kaffebränslet skulle vara positivt på mer än ett sätt. Arthur Kay menar att andra basprodukter som använts för att skapa biobränslen är problematiska eftersom de i grunden också är matvaror. Så många som vi är på planeten nu har vi helt enkelt inte råd att hälla vår rapsolja i bilar istället för att laga mat med den. Biobränsle måste vara en hållbar energikälla.

Vi gör tummen upp för det här initiativet och hoppas att det faller väl ut. Vi på Coffee Center vet vilken energipotential det finns i kaffe och miljötänket ligger oss varmt om hjärtat.

Källa: Future Energy: Will buses be run on coffee? http://www.bbc.com/news/technology-38854886 20170615 16:00

Vad har ni för kaffebryggare på jobbet?

Vad har ni för kaffebryggare på jobbet? Vilka smaker levererar den? Är det kanske dags att fräscha upp och byta ut en gammal trotjänare som inte längre riktigt lever upp till vad jobbfikan borde vara?

Här på Coffee Center har vi sedan 1988 sett till att företag fått fantastiskt gott kaffe till kontorsfikan. Vi har valt ut ett sortiment med maskiner som vi vet kan leverera riktigt gott kaffe. Vi ser hela tiden ett ökat intresse bland företag att hyra kaffemaskin till kontoret. En kaffeautomat förenklar vardagen så otroligt mycket.

Idag är intresset för färskbryggt kaffe riktigt stort. Många är vana vid kaffe gjort på färskmalda bönor och det är faktiskt inte så svårt att få till det till kontorskaffemaskinen. Wittenborg B2C 7100 PLUS är en modern kaffemaskin som maler bönorna direkt i automaten för att sedan brygga kaffet på traditionellt sätt.

Wittenborg B2C 7100 PLUS

 • Bean 2 Cup – maler och brygger bönorna
 • Rik smak från hela kaffebönor
 • Kan placeras på bänk eller underskåp

Många företag efterfrågar också möjligheten att i förväg brygga kaffe till större sällskap. En hel del kaffemaskiner har möjligheten att brygga en hel kanna på en gång, men en maskin som WMF CAFEMAT kan förbereda upp till 3 liter vanligt kaffe i den inbyggda termosen. Det här är den ultimata filterkaffemaskinen.

 WMF CAFEMAT

 • Förbered upp till 3 liter vanligt kaffe
 • Kan servera till ett stort antal personer på en gång
 • Perfekt för medelstor till stor verksamhet
 • Kan brygga både till inbyggd termos och direkt till kopp

Coffee Centers kontor hittar du i Uppsala, Stockholm, Gävle, Hedemora och Eskilstuna. Självklart gör vi gärna besök även på andra orter och vår geografiska spridning av kontor gör att vi kan besöka dig inom en snar framtid. Hör av dig om du vill veta mer om hur du lyfter kontorsfikan till nästa nivå. (LÄNK TILL KONTAKT HÄR)