Kaffemaskin på jobbet – Att tänka på inför semestern
Nu är det dags för semestrar på många arbetsplatser. Och det innebär ofta mindre personalstyrka och mindre tryck på kaffemaskinerna. Så då kan det vara bra att tänka på vissa saker.
Till att börja med så ska ni se till att inte fylla på maskinen med mer kaffe än vad som går åt på en vecka. Det kaffe som eventuellt blir kvar i påsen bör förvaras svalt och lufttätt.
Chokladen och mjölkpulvret är inte lika känsligt som kaffet, men det bör också fyllas på sparsamt.
När ni kommer tillbaka efter semestern förslår jag att ni häller ut det kaffe som stått för länge, och fyller på med nytt, färskt, kaffe.
Det är också viktigt att gå igenom med ev. semesterpersonal hur maskinen ska underhållas. Särskilt viktigt är detta för färskmjölksmaskiner, som kräver regelbunden rengöring.
Skulle problem uppstå så har vi självklart personal på plats hela sommaren, och det är bara att ringa oss så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa er.
Ha nu en underbar sommar, bada lagom mycket. Och drick riktigt mycket bra kaffe.