Kaffebloggen

Spara pengar med gott kaffe – 20% av kaffet på jobbet går till spillo

20% av kaffet på jobbet går till spillo

Var femte kaffekopp på jobbet blir utstött. Den får inte vara med. Nja, det är inte hela sanningen utan snarare en grov förenkling. Däremot kan vi med säkerhet säga att 20% av allt kaffe på jobbet också hälls ut. Plötsligt tappad kaffesug, slentrianmässigt fikande, kallnat kaffe (vi fattar, kallt kaffe är inte så kul) och bortglömda koppar är ofta bovarna i dramat.
Det är inte vårt jobb att moralisera över vad företag gör med sina pengar, men det känns rätt onödigt. Det är pengar på nedre raden eller en roligare konferens om man så vill.
Om man vidgar perspektivet och ser till den globala kaffeproduktionen med allt vad det innebär så skördas, torkas, fraktas, rostas, paketeras och bryggs var femte böna i onödan. Det innebär följaktligen att en massa resurser också slösas. Nu vill vi inte vifta med pekpinnen, men vad sägs om att släppa in den kalla koppen i värmen? Eller i klartext dricka upp det kaffe som vi häller upp. Det finns pengar att spara. Mycket pengar. Och då har vi inte ens snuddat vid alla de dolda kostnader som gömmer sig i dosering, maskinkalibrering, val av kaffe, mängden kaffe i koppen, service, leverans med mera. Men det tar vi en annan gång, just nu vill vi bara att du börjar fundera över det kaffe du ”vaskar”, kaffeslatten, eller det kaffe du egentligen inte är så sugen på.
Vi hjälper dig gärna med dina kaffevanor. Kanske är det så enkelt att du är vanedrickare som egentligen vill ha godare kaffe? För om det är godare så dricker du ju upp. Eller?

Är du eller ditt företag intresserad av bättre kaffe? Eller en kurs? Eller bättre kaffeekonomi ;-). Kontakta oss via formuläret nedan.