Kaffebloggen

Fika for a good new year – Investera i bra kaffemaskin på jobbet

Kaffekoppar avbildade som fyrverkeri med skvättande kaffe

Kaffe är ofta en stundens ingivelse. Utom på morgonen förstås. De flesta av oss kan svårligen tänka sig en dag som startar utan kaffe.

Tillbaka till stunden, den stund som dyker upp med jämna mellanrum när vi jobbar, stöter ihop med vänner, när vi kontemplerar över tillvaron. Då kaffet är ett smörjmedel, ett elixir och en gnista som startar en eld.
Under året som gått har mycket hänt i vår egen kaffevärld – saker som vi vill ta med oss ut i din kaffevärld. Vi har tagit med oss kaffet in i filmens värld för att berätta mer om vad som gör ett bra kaffe: vatten, hygien, odling, bönor, rostning, temperatur, dosering… men framför allt KUNSKAP. Kunskap är kaffemakt.

Vi har dragit igång utbildningar som gör våra kunder (och potentiella kunder) till kräsnare kaffedrickare. Inte nödvändigtvis för att dricka mer, men för att dricka bättre. För när allt kommer omkring så är livet för kort för att dricka dåligt kaffe. Det gäller även andra saker. Det är för kort för att ödsla tid på dåliga relationer, dåliga strumpor, dåliga vanor. Resonemanget går att applicera på det mesta. Vårt credo FIKA FOR GOOD går ut på precis det. Vi investerar i bra människor, bra utrustning, bra kunskap, bra kaffe, bra odlingsförhållanden som gör att människor mår bra längs hela kaffekedjan.

Vi har byggt basen för en kontorskafferevolution under 2017. Bakom ridån väntar artisteri, konst, akrobatik, god smak, estetik och glädje. Den resa vi har påbörjat kommer att fortsätta, och du är inbjuden till hela härliga föreställningen. För imorgon är inte bara en ny kaffemorgon, det är ett nytt kaffeår. Men ny kaffetår. 2018 kommer att bli ett bra år för fikasugna.
FIKA FOR A GOOD NEW YEAR önskar vi er alla.

Är du eller ditt företag intresserad av bättre kaffe? Eller en kurs? Eller bättre möten ;-). Kontakta oss via formuläret nedan.