Kaffebloggen

Vart kommer ditt kaffe ifrån?

Kaffe i pappersmugg. Vet du var ditt kaffe kommer från?

Kaffets ursprung har givetvis en historisk koppling och allt sånt. Det är, om inte söndertjatat så i alla fall, old news. Vad som är intressantare är HÄR och NU.
Ditt kaffe. Det du har i muggen. Kaffe och kaffebryggning har gått från att vara en slags vardaglighet som vi knappt lägger märke till, till en kunskap som vi vill uppleva frukten av. Precis som med vin så börjar gemene man och kvinna intressera sig för druvan och odlingsförhållanden. D v s ursprunget. För det spelar roll vilken böna det är, var den har växt och under vilka förhållanden. En hel historia i varje kopp. Som tillsammans med smaken adderar till upplevelsen.
Lägg därtill rostning, bryggmetod, vattenkvalitet och hygien så har du en hyfsat spännande ekvation med ett oändligt antal variabler.
Vi fattar om inte alla går igång på allt det här, men vi gör det. För att det är vårt jobb att göra det. Att vara intresserade och passionerade. Inte främst för vår egen skull, utan för din skull – och för kaffets skull.
Kaffekoppen du ser på bilden kommer från Rwanda. Nja, inte koppen, men kaffet. Det har en mjuk smak av sockerrör, tranbär samt en frisk fläkt av päron. Med en äpplig syra. Ett ljusrostat Red Bourbon-kaffe odlat på 1600-1800 meters höjd av Epiphanie Mukashyaka.
Kom nu inte och säg att du inte blir nyfiken. För det blir du. Om du gillar kaffe.
Vi vet inte vad du har ditt ursprung, men we sure as hell är säkra på att vi kan lära dig mer om kaffe. Utveckla din smak och dina preferenser.
På Coffee Center har vi, som du förstår, både högt och lågt på kaffeskalan. Billigare oh dyrare. Men det är alltid minutiöst urvalt med hänsyn tagen till smak, kvalitet, bryggmetod, maskin och ursprung! Som är mer än fika. Som är FIKA FOR GOOD.

Vill du också ha lära känna ditt ursprung? Se till att ha en veta var din kontorskaffeleverantör kommer ifrån?
Med någon som lovar mycket men levererar mer? Kontakta oss nedan.