Kaffebloggen

Kaffe på jobbet – bättre än kaffe på väg till jobbet?

Kaffe på jobbet med Coffee center - för en bättre miljö

Många startar dagen med en kopp kaffe på språng. Till fots, på bussen eller kanske i bilen. Av vana dricker många dagens första kaffe på det viset – men är det verkligen det bästa sättet?

Har du hört talas om kortisol? Många har inte det och vet därför inte heller hur det påverkar kroppen, speciellt inte i förhållande till kaffedrickande. Enkelt beskrivet är kortisol hormonet som får dig ur sängen på morgonen. Du har dygnets allra högsta nivåer av det när du vaknar på morgonen. Men koffein och kortisol är inte superbra kompisar.

Kortisol förtar effekten av koffein

Till exempel på morgonen, när du har höga halter av kortisol i kroppen, så blir kaffe inte lika effektivt uppiggande. Då är faktiskt den där tidiga koppen nästan meningslös ur pigghetssynpunkt. Studier har visat att den där koppen egentligen är mer effektiv mellan 8-9 på förmiddagen när kortisolnivåerna börjar dippa.

Kaffe to-go – en riktig miljöbov?

De allra flesta som köper kaffe att ta med får det i en pappmugg. Det finns återanvändningsbara muggar och termosmuggar, men de flesta använder inte sådana. Många pappmuggar är svåra att återvinna eftersom de är behandlade med speciella ämnen för att klara av den heta vätskan. Tyvärr hamnar de flesta pappersmuggarna inte i återvinningen ändå utan i olika soptunnor bland brännbart avfall.

I Storbritannien går det åt 10 000 av dessa muggar på bara ett par minuter under dygnets mest aktiva timmar och slutprodukten blir ett berg av kasserade muggar. Inte så kul för miljön, faktiskt.

Kaffe på jobbet – rätt i tid och bra för miljön

Den där koppen kaffe på kontoret sparar alltså på miljön och prickar dessutom in tiden när kaffet blir som mest effektivt. På Coffee Center vill vi att den där koppen kaffe ska smaka riktigt gott. Vi har kaffeautomaterna och råvarorna som gör att kaffet smakar fantastiskt bra. Många kaffesorter vi erbjuder har dessutom miljö- och rättvisecertifieringar som gör att de känns lite extra goda. Kontakta oss idag för att se hur vi kan hjälpa dig att göra kontorskaffet till något extra speciellt.