Kaffebloggen

Semesterkaffe med fokus på din kaffekopp

Snabbaste vägen till godare kaffe - köp bönor och en kaffekvarn!

Om man bildgooglar på semesterkaffe så hittar man bilder på kaffekoppar på bryggor vid havet, en kaffekopp med ett korsord, en termos i vildmarken, en segelbåt, en pappmugg i tjottahejti och lite annat. Men alla dessa fokuserar på platsen och aktiviteten. Inte på kaffet, vilket är lite mysko. För semester innebär ju avkoppling och kvalitetstid, och då ska man väl ändå vara lite konsekvent. All in liksom. I alla fall som kaffedrickare.

Vi skulle kunna gå in på vattenkvalitet, dosering och bryggtemperatur – som vi gör i vårt jobb. Men eftersom det är semestertider så ska vi inte tjata hål i huvudet på dig med våra yrkesskadade kaffehjärnor. Vi nöjer oss med att rikta in oss på den snabbaste vägen till godare kaffe. Köp bönor och en kvarn. Testa lite olika rostningar (mörk, mellan, ljus) och var nyfiken på ursprunget. Du kommer att häpna över den variation och mångfald av smaker som finns att upptäcka.
Det är kvalitet på riktigt. Inte bara en balja kaffe, utan en smakupplevelse och tillfredsställelse.
Kostar det mer? Nja, det beror på hur man ser det. Hellre betala lite mer för bättre och godare kaffe och dricka en kopp mindre. Du säkerställer då att du inte vaskar kaffe, dvs slänger bort en del av det du brygger och häller upp. Dessutom blir du en del i processen, en del av det hantverk som kaffe faktiskt är. Om du prissätter din tid så kan du säga att den extra tiden är tidsbortfall och därigenom en kostnad. Vi hävdar tvärtom. Tiden du lägger på lite extra handpåläggning är en investering i dig själv. I kvalitet. Och på semestern har du tid att njuta. Gör det.

När du kommer tillbaka från semestern är sannolikheten stor att du kommer ha en annan syn på kaffe. Även på jobbet.
Då kan du ta en halv minut och fylla i dina uppgifter här så ser vi till att kaffepausen på jobbet också blir kvalitetstidssäkrat.