Kaffebloggen

Effektiva & prisvärda kaffeautomater med service & underhåll

Skylt med texten Let's make a deal

En ”procentare” är vanligtvis någon som tar för mycket betalt. Nån som skor sig på andras bekostnad genom överpriser. En ockrare. Det har du säkert varit med om. Kanske t o m i kaffesvängen…? Du känner kanske igen dig – kaffesugen har du stövlat in på ett kafé (kanske på en flygplats) och beställt en latte, americano eller nån annan sort som för tillfället passat din gom. Du räknar kallt med att 30 kronor räcker när baristan säger 60 kronor när han ställer fram koppen. Det är 100% dyrare än du hade räknat med, men du sväljer förtreten, pyntar under protest för att sedan bittert svälja kaffet.
Om du översätter det här till vanliga livet på jobbet så förekommer det alltför mycket ”procenteri”. Utan att du vet om det, kanske t o m utan att din kaffeleverantör vet om det (eller talar om det) så kan du betala 20% för mycket för varje kopp som kommer ut ur din kaffeautomat. Det behöver inte vara avsiktligt, men det kan bero på bristande kunskap och dåligt kalibrerade maskiner. Och det kostar dig pengar. Om du räknar efter snabbt, låt oss ta ett företag med 100 anställda där alla dricker tre koppar per dag i ca 200 arbetsdagar per år. Det blir 60.000 koppar per år. Säg att du betalar 2 kr/kopp. Det blir 120.000 kr på året, och då kan upp till 24.000 vara bortkastat p g a en felinställd maskin.
En kaffeautomat som är rätt kalibrerad maler och doserar rätt mängd kaffe, rätt mängd vatten och brygger kaffe som smakar som du vill att det ska smaka. Det innebär att du minimerar kaffeåtgång och undviker uthälld kaffe som kanske inte håller måttet. Dessutom är det snällare mot miljön på många sätt.
För oss är det viktigt att kaffet du dricker smakar gott. Som du vill att de ska smaka. Samt serveras i rätt mängd, varken mer eller mindre. För oss är detta långt viktigare än hur mycket du dricker, även om vi tjänar mer pengar om det går åt för mycket kaffe från en felkalibrerad maskin. Det kan vara åt andra hållet också, du kan betala för mycket för för lite kaffe. Inte heller bra.
Rätt ska vara rätt. Vi tar allvarligt på rätt kalibrerade kaffeautomater. Genom regelbunden och noggrann service, teknisk kompetens, fläckfritt underhåll, rena filter, trimmade kvarnar, rent och rätt tempererat vatten ser vi till att du aldrig betalar mer än den kalkyl vi visar dig. På så sätt blir alla glada. Inte bara de anställda som dricker kaffet, utan även espressoekonomer, bönräknare, fikafascister, kaffekamrerer och rostningsrevisorer.

Hur välkalibrerade är era kaffeautomater? Smakar kaffet som det ska? Kostar er kaffelösning på jobbet som utlovat eller upp till 20% för mycket?

Vi vill utmana dig och din bild av kaffe. För kaffet påverkar ditt humör, din arbetsmiljö, dina möten – och miljön.
DITT FÖRETAG FÖRTJÄNAR BÄTTRE KAFFE. VI UTMANAR DIN BEFINTLIGA KAFFELÖSNING. KOSTNADSFRITT.

Kontakta oss och säg att ditt företag vill testa vår FIKA FOR GOOD CHALLENGE.

Är du eller ditt företag intresserad av bättre kaffe? Eller en kurs? Eller bättre möten ;-). Kontakta oss via formuläret nedan.