Kaffebloggen

Hur mycket kaffe? Två koppar kaffe om dagen för hälsans skull

Kaffe förbättrar din hälsa

Hur ser er jobbfika ut på kontoret? Kafferasten på jobbet har nu potential att bli ännu mer uppskattad. En studie har nämligen visat att två koppar kaffe om dagen minskar risken för levercancer med en tredjedel.

Experter från University of Southampton och University of Edinburgh har sammanställt data från 26 studier, men sammanlagt fler än 2,25 miljoner deltagare. Resultatet visade att de som dricker kaffe har en betydligt mindre risk att utveckla Hepatocellulär cancer (HCC) – en både vanlig och dödlig cancerform.

En kopp kaffe – 20 % lägre risk

Två koppar kaffe 35 % lägre risk

De såg också bevis för att även koffeinfritt kaffe, så kallad decaf, också hade viss verkan. Experterna hoppas nu kunna undersöka detta vidare för att utveckla en kaffebaserad strategi för att förebygga leversjukdomar. De säger samtidigt att mycket mer forskning behövs, men att kaffet återigen visat sig vara en potent naturmedicin. Kaffe har sedan tidigare visat sig ha positiv effekt i förebyggandet av andra sjukdomstillstånd.

Så nu kan du njuta av din jobbfika med ännu mer gott samvete! Coffee Center har ett brett utbud av kaffeautomater för de som vill hyra kaffemaskin. Hos oss får du personlig service och produkter av förstklassig kvalitet. Tveka inte att kontakta oss om du behöver ny kaffemaskin på jobbet. Lättillgänglig naturmedicin, direkt på kontoret. Vem tackar nej till det?

Källa: The Telegraph 20170525 12:01

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/24/two-cups-coffee-day-reduces-liver-cancer-risk-third-major-study/