Kaffebloggen

Återanvänd din kaffemugg för miljön

Återanvänd din kaffemugg för miljöns skull

På Coffee Center bryr vi oss om miljön! Kampen för miljön handlar inte bara om hur vi odlar kaffet. Den senaste tiden har det mer och mer uppmärksammats hur biprodukterna av kaffedrickandet också påverkar miljön.

Forskare vid Universitetet i Cardiff har undersökt olika sätt att tackla miljöpåverkan av engångsmuggar för kaffe. Professor Wouter Poortinga som skrivit rapporten säger att 2,5 miljarder engångsmuggar används varje år. Det här blir en otrolig börda för miljön eftersom de flesta av muggarna inte återvinns alls.

Försöken har bland annat innefattat att använda miljöinformation på caféer tillsammans med en kostnad för själva engångskaffemuggen. Genom att muggen får en kostnad ser vi den på ett nytt sätt – den får ett helt annat värde. Det är intressant att Professor Poortinga noterade att en kostnad för engångsmuggen gjorde att återanvändningsbara muggar genast blev mycket mer intressanta. Försök gjordes också med att bara sänka priset på återanvändsningsbara muggar, men det påverkade inte intresset nämnvärt bland konsumenterna.

När den extra kostnaden för engångsmuggar kombinerades med miljöbudskap inne på caféet gjorde det att användandet av återanvändningsbara kaffemuggar i det utvalda caféet ökade från 5,1% till 17,4%.

I London har över 100 återförsäljare och 30 organisationer ställt upp på att erbjuda återvinningsstationer för engångsmuggar. Kraftsamlingen går under namnet The Square Mile Challenge. Muggarna som samlas in ska återvinnas för att skapa ett plastmaterial eller återvunnet fibermaterial som sedan kan användas till att producera andra typer av produkter. Projektet är det första längre, konsekventa försöket att samla in och återvinna engångsmuggar – ett stort steg framåt för miljötänket i en storstad som London.

När du väljer att ta morgonkaffet på jobbet istället för i en engångsmugg på väg dit gör du en insats för miljön. Med en kaffeautomat får du kaffet serverat snabbt och smidigt. Vi tillhandahåller också bra kaffeprodukter med miljöcertifiering som gör kaffedrickandet både godare och grönare.

Källor:
Coffee cup fee could cut use by 300 million, study suggests, BBC News 20170330
Coffee cup recycling scheme launched in City of London, BBC News 20170403