Kaffebloggen

Fikapaus – Förstklassigt kaffe på jobbet för härliga samtal

Fika - träffas över en kaffe

Fika som fenomen är ganska unikt för Sverige. Vi gillar att fika så till den grad att vi införlivat det som en del av arbetsdagen. Många kan inte tänka sig hur arbetet skulle se ut om inte kontorsfikan fanns. På Coffee Center har kontorskaffet och den där magiska fikan varit både vårt jobb och vår passion sedan 1988. Vi vet varför fikapausen är så viktig.

Med en kafferast får du en paus från arbetet där du kan koppla bort tankarna från jobbet för en stund. Några minuters välbehövlig vila som ger distans och låter dig hitta nya tankebanor så du kan se på ditt arbete med nya ögon. Du träffar kollegor och kan byta tankar och idéer. Fikapausen låter dig både hitta nya infallsvinklar och skapar ett starkare team.

Fikan låter individer mötas

Idag jobbar vi ofta individuellt. Många jobbar faktiskt så pass enskilt att de inte träffar sina kollegor särskilt ofta. Då blir fikapausen en stund som ger viktig social kontakt. Vi samlar energi och blir gladare. För många är det också en härlig stund att se fram emot. Fredagsfikan på kontoret kan vara något riktigt speciellt.

Genom att mötas över en kopp kaffe eller te så lär kollegor att känna varandra och det skapar en fin samhörighet. På samma sätt lär vi också känna mötespartners bättre när vi avslappnat talas vid under mötesfikan. Kaffet är ett otroligt effektivt socialt smörjmedel.

Skaffa bästa förutsättningarna för fikapausen

Den där fikapausen på kontoret är viktig – den vill vi inte slösa bort med dåligt kaffe. Med kaffeautomater från Coffee Center är det lätt att skapa bra möten. Du får en riktigt god kopp kaffe på nolltid och istället för att bekymra dig om att krångla med kaffebryggaren kan du fokusera på själva mötet med medarbetare, kund, levrantör och kollegor. Bland vårt sortiment finns kaffemaskiner för alla kontor, från stora till små. Kika gärna på vårt sortiment eller hör av dig om du vill ha tips och råd för vilken maskin som skulle passa bäst på ditt kontor.