Kaffebloggen

Honey Processing – Så görs honungsprocessat kaffe

En handfull honungsprocessade kaffebönor
Nu har vi kommit till tredje och sista lektionen i vår kaffeskola om hur kaffe processas. Denna gång kommer det handla om honungsprocessat kaffe, eller Honey Processing. För att få ut mesta möjliga av denna lektion så bör du ha läst de tidigare lektionerna om processmetoder.
För att skapa ett honungsprocessat kaffe så tas skal och fruktkött bort efter skörden. Därefter läggs bönorna ut i solen – med det omgärdande mucilaget – för torkning. I och med torkningen tränger sötman från mucilaget  in i bönan och ger ett tydligt sött kaffe med mer kropp. Honeyprocessen kräver väldigt lite vatten och är därför skonsam mot miljön. beroende på var i världen man befinner såig så finns det olika varianter av denna process, och den har olika namn, exempelvis kallas den version av honungsprocessat kaffe som är dominant i Asien för Pulped Natural.
Utöver de tre sätten vi gått igenom här på bloggen hittills  så finns det oändligt antal varianter som varierar beroende på var i världen man befinner sig. Framöver får vi säkerligen anledning att återkomma till de olika processmetoderna och studera dem på djupet.
I och med detta inlägg så avslutar vi den del i kaffeskolan som handlar om processmetoder. I nästa lektion kommer vi att fördjupa oss i hur högt kaffet växer, och hur det påverkar smaken.
Tycker du det är intressant och vill lära dig mer så följ oss här eller boka in en liten kaffeskola helt kostnadsfritt. För att boka in en kurs ring din säljare eller maila kontakt@coffeecenter.se Eller kontakta oss via formuläret nedan.