Kaffebloggen

Vad är kaffe egentligen?

Nju av en härlig kopp kaffe i det gröna

Det här blir första inlägget i vår lilla kaffeskola här på Coffee Center. Tanken är att vi här ska gå igenom vad det är som finns i din kaffekopp egentligen, och varför det smakar som det gör.

Det första vi måste förstå är vad kaffe egentligen är. En kopp kaffe är bara vatten och kaffe som blandats på något vis. Hur mycket kaffe och vatten som blandas och hur spelar naturligtvis stor roll, men det är det rena kaffet vi kommer att fokusera på i första hand.

  1. Man kan stolpa ner ett par saker som vi kommer att gå igenom här på bloggen. Alla dessa är aktuella för alla som dricker kaffe, oavsett om det är bryggkaffet hemma, eller ditt kontorskaffe.
  2. Ursprung – var kommer kaffet från och var har det växt?
  3. Kaffesort – alla kaffe kommer från olika träd, som alla har olika egenskaper och smaker.
  4. Process – Hur har kaffet behandlats innan det rostas. Detta kommer vi gå in i djupet på med flera blogginlägg.
  5. Växthöjd – Hur högt kaffet har växt och vilken jordmån det har spelar större roll än man först kan tro.
  6. Rostning – Det pratas mycket om mörkrets och mellanrost, men vad är egentligen skillnaden, och hur kan vi smaka på skillnaderna?
  7. Hur kaffet förbereds – är det bryggkaffe, espresso, eller annan dryck som hamnar i din kopp?

Så med detta i bagaget så är vi redo att kasta oss in och börja lära oss mer om varje punkt ovan. Vi kommer varje vecka att presentera en ny del i vår kaffeskola här på bloggen!

Tycker du det är intressant och vill lära dig mer så följ oss här eller boka in en liten kaffeskola helt kostnadsfritt. För att boka in en kurs ring din säljare eller maila kontakt@coffeecenter.se Eller kontakta oss via formuläret nedan.