Kaffebloggen

DIY – Smaksatt kaffe på jobbet från er kaffeautomat

Kaffe smaksatt med socker

Visst är det supergott med en enkel kopp kaffe, men ibland vill vi ha något extra. Ibland är det roligt bara att testa nya saker. Kanske hittar du en ny favorit här bland våra tips på smaksättare till kaffet! Flera av dessa kan du testa både hemma och på kontoret. Kontorskaffe behöver inte vara tråkigt.

 

  1. Sötat kaffe – utan socker och helt naturligt. Många vill undvika både socker och kemiska alternativ. Istället kan du ha lite kanel i ditt kaffe. Det ger en lätt sötma, men är ändå helt naturligt.
  2. Lyxig chokladsmak – snabbt och lätt. Istället för att ta en chokladbit till kaffet kan du lägga den i botten på kaffemuggen innan du slår på hett kaffe. Låt chokladbiten smälta under omrörning och avnjut sedan ditt alldeles egna chokladkaffe.
  3. Proteinpulver – extra smak och energi. Istället för kaffegrädde eller skummad mjölk kan du klämma in lite extra energi i morgonkaffet med proteindryckspulver. Choklad- eller vaniljsmak är klassiska och goda val. Du får en fylligare dryck, men kom ihåg att blanda väl!
  4. Kaffe – energiförhöjande tillsats. Du kan gärna vända på det och tillsätta ett par kaffeshots i din favoritproteindryck. Det ger en extra energikick till mellanmålet!
  5. Sugen på sött? – Lösningen är enkel. Tillsätt sockret redan i filtret i kaffebryggaren så smälter sockret under bryggningen och du får en välbalanserad sötma i kaffekoppen. Testa även med vaniljsocker för en lätt vaniljkaffesmak.
  6. Gör egen smaksatt syrup – ett billigt sätt att lyfta smakerna! Att göra egen syrup är snabbt och enkelt gjort. Du kan göra syrup med klassiska smaker som choklad eller vanilj, eller testa något annorlunda som ingefära, kanel och kryddnejlika för en klassisk pepparkakssmak.