Kaffebloggen

Såhär gör du smaksatt kaffe i höst med kaffe från din kaffemaskin

Kaffe på hösten

Gyllene kaffe har funnits länge. Ja, det är inte själva kaffet som är gyllene utan det handlar om en kaffedryck. En kaffe latte där mjölken smaksätts med gurkmeja för att få en gyllene färg och ge kaffet en kryddig smak.

Trenden har plockats upp av Starbucks och kommer lanseras av dem i höst. Vilka andra kedjor som också kommer plocka upp trenden återstår att se.

I Sverige blir det mot hösten ofta populärt med andra smaksättningar. Kakao, kardemumma och kanel är populära att tillsätta i kaffet för att ge det en smak av höst eller till och med jul. En bubblare i Sverige har varit ingefära som tillsammans med de andra smakerna ger lite av en pepparkakssmak.

Med en kaffeautomat till kontoret från Coffee Center kan du få färskbryggt kaffe på ett kick. Många automater gör också i ett nafs mocha kaffe och kaffe latte. Du kan enkelt tillsätta smak själv till ditt kaffe genom att blanda dina favoritkryddor och eventuellt lite socker och pudra det i kaffet för en lätt touch av kryddig smak. Är gurkmejatrenden något du tänker testa? Eller något du kanske redan testat?