Kaffebloggen

Är automatkaffe dåligt? Inställningar på kaffemaskin på jobbet avgör

Malet kaffe

Är automatkaffe verkligen alltid dåligt? Det tycks ha utbrutit en epidemi av dåligt kontorskaffe i Sverige. Så till den grad att Anna Nordström, kaffespecialist, nu talar ut om problemet i en artikel i Aftonbladet. På Coffee Center känner vi igen problematiken.

Vardagskaffet som finns nästan överallt

Kaffemaskiner finns i dagsläget på de flesta arbetsplatser och i många offentliga rum. På små och stora företag. I kontor, väntrum och matsalar, från norr till söder. Kontorskaffet är en viktig del av vardagen för många utav oss och när det inte smakar bra kan det göra hela arbetsdagen tråkig.

Fel inställningar ger bittert kaffe

Precis som Anna Nordström upplever så har vi också sett att många har helt fel inställningar på sina kaffeautomater. Det råder en utbredd rädsla för svagt kaffe och många har vridit upp styrkan ordentligt. Men en obalanserad kopp kaffe smakar inte särskilt bra, även om kaffet är bryggt på riktigt bra bönor. Många företag har fina maskiner som maler och brygger på beställning och själva kaffet är det sällan fel på. Om själva maskinen är fel inställd spelar det nämligen ingen roll hur bra råvaran är, det blir ändå inte rätt och det spelar ingen roll hur fin råvaran är.

Vi är experter på gott kaffe

På Coffee Center är vi måna om den goda smaken. Det är därför vi finns på flera orter i Sverige för då kan vi besöka våra kunder personligen och se till att allt är rätt inställt. Vi vet att kontorskaffe kan vara riktigt bra. Vi vet att vi kan vi kan leverera det. Därför blir vi glada varje gång en ny kund låter oss utmana deras befintliga fika-på-jobbet-leverantör och vi kan visa vilken skillnad erfarenhet, kunnande och personlig service gör.

Hur smakar kaffet på ert kontor idag? Misstänker ni att er automat är fel inställd? Låt oss bli utmanaren som visar hur kaffe ska smaka!