Kaffebloggen

Fryst kaffe – läskande för sommaren

Har du testat att frysa kaffe som iskuber? Om inte så har du missat världens grej. Kaffe-iskuber kan användas till mycket – inte minst som tillbehör till iskaffe/iced coffee, för att göra milkshake med kaffesmak eller till härlig frappuccino. Iced coffee är en bubblare på dryckeslistan i Sverige, men har länge varit populärt utomlands.

Kaffekuberna gör att du får rätt styrka i din kaffedryck. Med vanliga iskuber blir drycken snabbt lite blaskig när iskuberna smälter. Kaffeiskuber är lika enkla att göra som vanliga iskuber, men det är enklast att använda silikonformar. Då är det enklare att få ur kaffekuberna ur formen.

Gör såhär:

  1. Brygg kaffe. Om du vill ha riktigt god smak kan då göra en så kallad cold brew. Då blir kaffet inte lika syrligt och du får en rund och god kaffesmak. Alternativt använd kaffet som du glömde i kaffeautomaten och som hann bli kallt.
  2. Kyl kaffet (om det behövs) och häll det i iskubsformen.
  3. Det tar ungefär 4 timmar för dem att bli färdiga, så se till att göra förberedelserna i tid!
  4. Använd efter behov för att kyla kaffedrinkar.

Om du har isglassformar kan du med fördel söta kaffet och frysa in det till goda och uppiggande kaffeglassar!