Kaffebloggen

Hur många tar sitt kaffe to go? Termosmugg till kaffemaskin på jobbet

Kaffe take away - coffee to go

Mångas jobb kräver att de ofta är på språng och många är det med en kopp kaffe i handen. Vi på Coffee Center är själva ofta ute och besöker kunder. Tack vare tekniska framsteg som mobiltelefoner och laptops är det lätt att ta med sig jobbet ut från kontoret. Men hur ser det ut i världen egentligen? Hur många utnyttjar den här möjligheten att dricka sitt kaffe i farten? NPD har gjort en undersökning som baseras på andelen människor som köper kaffe ’to go’ på olika platser i världen.

Antal kaffeköp som är take-away-beställningar:

 1. Japan – 48 %
 2. USA – 45 %
 3. Canada – 43 %
 4. Australien – 23 %
 5. Tyskland – 17 %
 6. Frankrike – 17 %
 7. Ryssland – 17 %
 8. Storbritannien – 17 %
 9. Brasilien – 13 %
 10. Kina – 10 %
 11. Italien – 3 %
 12. Spanien – 3 %

Hur ofta dricker du ditt kaffe på språng? Dricker du i farten som amerikanerna ofta gör, eller njuter du på plats som en italienare?

Sverige är ett land av kaffedrickare. Vi älskar kaffe och för många är fika på kontoret en viktig del av dagen. Många tänker däremot inte på att de kan tanka sin termosmugg med kaffe i jobbets kaffeautomat innan de med laptop under armen skyndar mot mötet.

Coffee Center har försklassiga kaffeautomater och riktigt fina råvaror som tillsammans producerar ett fantastiskt gott kaffe. Genom att använda varmvattenfunktionen i kaffeautomaten kan du lika snabbt få en kopp te istället för en kopp kaffe. Oavsett om du planerar att stanna kvar på kontoret för att njuta av din kopp kaffe eller om du tänker ge dig ut på resa så är kaffeautomaten från Coffee Center din bästa vän.

Källa: https://www.npdgroup.co.uk/wps/portal/npd/uk/news/latest-reports/coffee-to-go-goes-global/