Kaffebloggen

Svalkande kaffe i sommar – Kaffehacks för varma dagar

En kopp med kaffebönor på ett underlag av mer kaffebönor

Sommaren närmar sig med stormsteg. När det är varmt ute är det lätt att bli sugen på något svalkande. I Sverige är vi nog mest vana vid varmt kaffe, men cold brews har börjat leta sig in på marknaden. Här har vi lite tips på hur du svalkar dig med kaffe!

  1. Svalkande dryck för heta dagar – Frys in kaffe i iskubsformar. Lägg de frysta kaffebitarna i ett glas mjölk för att hålla drycken kall och ge den en lätt läskande ton av kaffe. Såklart funkar det med vegetariska mjölkalternativ också!
  2. Kanel och mjölk – söta och kyl kaffet. Frys in vegetariskt mjölkalternativ så som mandelmjölk med lite kanel strösslat över i formar för iskuber. De ger sedan sötma och svalka åt kaffet utan att spä ut det för mycket.
  3. Ännu en svalkande dryck – gör din egen cold brew! Kallbryggt kaffe har en speciell smak. Det är inte alls lika syrligt som varmbryggt kaffe. Låt malda bönor dra i vatten över natten (ungefär 12 timmar). Filtrera sedan kaffet och servera det efter smak; En del vill bara ha lite is till, medan andra lyxar till det med mjölk, grädde och sötningsmedel. Använd gärna frusna kaffe-iskuber för att din cold brew inte ska bli för blaskig.
  4. Hemmagjord frappuccino – sval och läskande. Fyll halva iskubsformen med kaffe och frys in, fyll på formen med mjölk och frys igen så att du får iskuber som är hälften kaffe och hälften mjölk. Kör sedan kuberna i mixer tillsammans med lite extra mjölk och du får en superhärlig iskaffedryck. För extra lyx kan du tillsätta skummad mjölk och toppa med kolasås. Mums!
  5. Dadlar – naturlig sötma i kylda kaffedrycker. Dadlar går som bekant att använda till alla möjliga godsaker. Mixa dadlar i ditt iskaffe för en naturlig, fruktig sötma som ger kaffet en härlig sommarkänsla.