Kaffebloggen

Hur får kaffe sin goda smak? Gott kaffe på jobbet med kaffemaskin

Kontorskaffe - bästa kaffet

Vilket är ert favoritkaffe på kontoret? Gillar alla samma eller skiljer sig smaken åt? Har ni funderat på varför just det kaffet är favoriten? Kaffe har faktiskt en mycket mer komplex smakbild än de flesta tror. På Coffee Center jobbar vi varje dag med att lyfta och framhäva smakbilder för att ge Sveriges kontor en härlig kaffeupplevelse.

Tusentals smaker i en enkel dryck

De flesta har säkert hört talas om de olika smakerna som kan framträda i vin. Det nämns ofta namn på olika bär, frukter eller blommor som ska beskriva de olika topp- och basnoterna. Faktiskt finns precis samma sak inom kaffevärlden, men kaffet har långt många fler smakvariationer än vin. Faktiskt finns det uppemot 1500 olika smaknyanser i kaffe. Med den vetskapen är det svårt att tänka på kontorskaffe som ’bara en vanlig kopp kaffe’ längre.

Vad ger den goda smaken?

För att kaffebönan ska få sin specifika smak är det många saker som spelar in. Man pratar till exempel om kaffets terroir, en smakbild som har att göra med var kaffet har odlats. Även om det kan variera mellan olika odlingar i samma område så är skillnaden ändå störst mellan olika regioner. Några av de saker som spelar in för smakbilden är:

  • Höjd över havet
  • Jordmån
  • Bevattning
  • Klimat
  • Odlingsmetod

Men det slutar inte där. Hur bönan behandlas efter att den skördats kan förhöja och förändra smaker. Av den anledningen kommer mycket av kaffet vi förmedlar från egna rostningar. Vi lyssnar till våra kunder, vad de gillar och skapar rostningar därefter. Naturligtvis har vi också kaffe från populära leverantörer – vi vet att en del redan har hittat sitt favoritkaffe och vill köpa det.

Vår resa från odling till färdig kopp kaffe

Vi följer faktiskt med kaffet på hela resan från plantaget. För att skapa riktigt bra kontorskaffe vill vi vara med från odling, till skörd, rostning och bryggning. Genom att vara en del av varje steg kan vi använda vår expertis för att framhäva smakerna och göra varje kopp kaffe riktigt speciell.

Coffee Center finns fysiskt på flera orter. Just nu har vi kontor i Uppsala, Stockholm, Gävle, Hedemora och Eskilstuna. Det gör att vi snabbt kan vara på plats hos våra kunder. Kontakta oss gärna för att få veta mer om hur fikastunden på just ert kontor kan bli ännu bättre!

Kontakta oss!