Kaffebloggen
Kaffekurs – Fika for good people del 2
Bloggen presenterar film nummer tre i vår skola: FIKA FOR GOOD PEOPLE feat. Åke Nolemo (once again). Så poppa pocornen igen och gör er redo […]
Läs hela inläggetKaffekurs – Såhär påverkar kaffe miljön & människor
Bloggen presenterar film nummer två i vår skola: FIKA FOR GOOD ENVIRONMENT feat. Åke Nolemo (once again). Så poppa pocornen igen och gör er redo […]
Läs hela inläggetCoffee Center växer – Sök jobbet som serviceansvarig i Stockholm
Många vill ha bättre kaffe vilket gör att vi växer. Vi söker därför till vårt Stockholmskontor en vass Servicetekniker som arbetar med bl a Wittenborg, […]
Läs hela inläggetKaffekurs – Fika for good tastes
Bloggen presenterar film: FIKA FOR GOOD TASTES feat. Åke Nolemo, mannen med kaffe i blodet. Film- och coffeetajm på samma gång. Godare kaffe, roligare kaffe, […]
Läs hela inläggetRosta kaffe – Såhär går rostning till
Under en väldigt lång period i Sverige var det olika former av mörkrostat kaffe som gick att få tag på i affärer. Idag ser det […]
Läs hela inläggetKaffeplanta – Hur kaffets smak påverkas av växtens höjd
Förutom var och vad som har växt så är även frågan om hur det växt viktig att få besvarad för att kunna avgöra vad ett […]
Läs hela inläggetHoney Processing – Så görs honungsprocessat kaffe
Nu har vi kommit till tredje och sista lektionen i vår kaffeskola om hur kaffe processas. Denna gång kommer det handla om honungsprocessat kaffe, eller […]
Läs hela inläggetHur gör man kaffe? Det här är soltorkningsprocessen
Det här blir lektion nummer fyra i vår kaffeskola, och nummer två om hur man kan processa kaffe. Om ni inte läst de tidigare lektionerna […]
Läs hela inläggetKaffetest – Kaffe ändrar smaksinnet
Eftersom kaffe är en så otroligt populär dryck så görs det såklart massor av forskning på dess effekter. Ett område som kanske varit lite bortglömd […]
Läs hela inläggetHur gör man kaffe? Det här är den tvättade processen
Det här inlägget kommer inte att handla om hur du får ett renare kaffe genom att tvätta det. Utan det är första delen om hur […]
Läs hela inlägget